Historia

KOE ARMEIJAHENKINEN ELÄMYS

Army Hostel sijaitsee Karkialammella, entisessä Savon prikaatin kasarmissa: Rakennus nro 12:ssa, jossa majaansa ovat aikoinaan pitäneet mm. I Jääkärikomppania, Pataljoonan Esikunta ja viimeisimpänä Sotilaspoliisikomppania. Kunniakas Savon prikaati toimi Karkialammella vuosina 1957-2006, mutta sen perinteet ulottuvat vuosisatojen taakse; Kuninkaallinen Savon Prikaati perustettiin jo vuonna 1775.

Mikkeli on perinteikäs varuskuntakaupunki. Kaupungin eli vanhan kasarmialueen kasarmit sekä Tuukkalan kasarmit rakennettiin jo 1880-luvulla ja näihin sijoitettiin 6. Suomalainen Mikkelin tarkk’ampujapataljoona. 1901 alkaen kasarmit olivat venäläisen sotaväen käytössä Suomen itsenäistymiseen saakka ja sotien aikana Mikkeli toimi ennen muuta ylipäällikön päämajakaupunkina. Sotien jälkeen Mikkeliin sijoitettiin maineikas Jalkaväkirykmentti 7 (Tyrjän rykmentti). Syksyllä 1952 JR 7:stä muodostettiin 6. Prikaati ja edelleen vuoden 1957 alusta alkaen nimi muutettiin jälleen Savon Prikaatiksi. Vanhan kasarmialueen majoitusolot alkoivat olla jo kuitenkin vanhanaikaiset ja ahtaat ja uuden rakentaminen Karkialammelle aloitettiin joulukuussa 1956. Ensimmäiseksi pääsi muuttamaan uusiin tiloihin Aliupseerikoulu Tuukkalasta kesäkuussa 1958; ”Lukuisat ovat parannukset, jotka tulivat nuorten miesten osalle majanmuuton ansiosta. Tuukkalan ”riuku” on historiaan jäänyt, ja nyt sen korvaavat, voipa sanoa, täydelliset mukavuudet” (Länsi-Savo 7/1958). Kaikkiaan prikaatin muutto Karkialammelle kesti kuitenkin parikymmentä vuotta, Savon prikaatin esikunta siirtyi Karkialammelle vasta tammikuussa 1976.

OHJELMAT

Ruokaa, juomaa, ulkoilua, liikuntaa.. tutustu kattaviin oheispalveluihin.

Lue lisää

Paketit ryhmille

Hyvä majoitusvaihtoehto ryhmille aktiviteetteineen, ryhmäsi tarpeiden mukaan. Kuuntelemme toiveitasi ja olemme valmiita räätälöimään ryhmäsi näköisen paketin!

Pyydä tarjous