Army Hostel sijaitsee Karkialammella, entisessä Savon prikaatin kasarmissa: Rakennus nro 12:ssa, jossa majaansa ovat aikoinaan pitäneet mm. I Jääkärikomppania, Pataljoonan Esikunta ja viimeisimpänä Sotilaspoliisikomppania. Kunniakas Savon prikaati toimi Karkialammella vuosina 1957-2006, mutta sen perinteet ulottuvat vuosisatojen taakse; Kuninkaallinen Savon Prikaati perustettiin jo vuonna 1775.
Mikkeli on perinteikäs varuskuntakaupunki. Kaupungin eli vanhan kasarmialueen kasarmit sekä Tuukkalan kasarmit rakennettiin jo 1880-luvulla ja näihin sijoitettiin 6. Suomalainen Mikkelin tarkk’ampujapataljoona. 1901 alkaen kasarmit olivat venäläisen sotaväen käytössä Suomen itsenäistymiseen saakka ja sotien aikana Mikkeli toimi ennen muuta ylipäällikön päämajakaupunkina. Sotien jälkeen Mikkeliin sijoitettiin maineikas Jalkaväkirykmentti 7 (Tyrjän rykmentti). Syksyllä 1952 JR 7:stä muodostettiin 6. Prikaati ja edelleen vuoden 1957 alusta alkaen nimi muutettiin jälleen Savon Prikaatiksi. Vanhan kasarmialueen majoitusolot alkoivat olla jo kuitenkin vanhanaikaiset ja ahtaat ja uuden rakentaminen Karkialammelle aloitettiin joulukuussa 1956. Ensimmäiseksi pääsi muuttamaan uusiin tiloihin Aliupseerikoulu Tuukkalasta kesäkuussa 1958; ”Lukuisat ovat parannukset, jotka tulivat nuorten miesten osalle majanmuuton ansiosta. Tuukkalan ”riuku” on historiaan jäänyt, ja nyt sen korvaavat, voipa sanoa, täydelliset mukavuudet” (Länsi-Savo 7/1958). Kaikkiaan prikaatin muutto Karkialammelle kesti kuitenkin parikymmentä vuotta, Savon prikaatin esikunta siirtyi Karkialammelle vasta tammikuussa 1976.
Savon prikaati ehti toimia Karkialammella lähes 50 vuotta; prikaati lakkautettiin 31.12.2006. Sotilasperinne elää kuitenkin Mikkelissä vahvana edelleen. Vanhan kasarmialueen rakennukset on kunnostettu ja siellä toimivat muun muassa sotilashistoriaa monipuolisesti esiintuovat vuonna 1982 perustettu Jalkaväkimuseo sekä perinteinen Upseerikerho. Lounasravintola August toimii entisessä päävartiorakennuksessa sekä Huoneistohotelli Marja entisessä kasarmissa. Karkialampi puolestaan elää yritystoiminnan ohessa edelleen myös varuskuntaelämää. Täällä toimivat niin Etelä-Savon aluetoimisto kuin myös Maavoimien Esikunta, työllistäen jopa 550 henkilöä ja järjestäen alueella edelleen myös reserviläisharjoituksia.