Sotamies Savolainen – opastettu kierros

Opastettu kierros sotamies Savolaisen matkassa

TERVETULOA TUTUSTUMAAN MIKKELIIN SOTAMIES SAVOLAISEN JÄLJILLE!

OPASTETTU KIERROS RYHMILLE

Astu sotamies Savolaisen saappaisiin

Sotahistoriallinen kierros Mikkelissä. Hinta ryhmäkoon mukaan, alkaen 49 € / hlö

Opastettu kierroksemme kestää 3-4 tuntia

1. Kahvit Naisvuoren näkötornilla

Sotamies Savolainen saapui Mikkelin tunnetuimmalle maamerkille, Naisvuoren näkötornille. Savolainen ihasteli mahtavia maisemia, upeaa puutarhaa sekä kahvilan maistuvia herkkuja! 

Vuonna 1912 valmistuneen tornin huipulta on upeat näkymät kaupungin ylle ja Saimaan suuntaan. Sotavuosina torni toimi ilmavalvontapaikkana, jossa lotat valvoivat Päämajakaupungin ilmatilaa. Asiantunteva opas kertoo Naisvuoresta ja lottien toiminnasta siellä. Naisvuoren alue on saanut kansainvälisen Green Flag Award -tunnustuksen laadukkaasti ylläpidetyn puutarhan kunniaksi. Käynnin kruunaavat kahvit maistuvine suuhunpantavineen Naisvuoren kahvilassa.

2. Tutustuminen Jalkaväkimuseoon

Vanha kasarmialue kiehtoi sotamies Savolaista. Täällä suorastaan huokui sotilashistoria! 

Jalkaväkimuseo toimii kahdessa 1880-luvun puukasarmissa Mikkelin vanhalla kasarmialueella. Opastettu kierros museonäyttelyssä voidaan räätälöidä matkailijaryhmän toiveiden mukaisesti. Esimerkiksi ”Itsenäisen Suomen historiaa jalkaväen silmin” tai ”Mikkeli sotilaskaupunkina”. Näyttely on vaihtuva ja mielenkiintoinen myös sotahistoriaa vähemmän tuntevalle. Se kattaa jalkaväen historiaa nuijasodasta nykyaikaiseen sodankäyntiin. Näyttelyssä voit kokeilla modernilla ekoaseella ampumista.

3. Ruokailu Mikkelin Upseerikerholla

Sotamies Savolainen käskettiin eversti Hynniselle kuskiksi upseerikerholle. Tulkaahan perässä, tutustumaan vuonna 1881 rakennettuun Mikkelin Upseerikerhoon! Upseerikerho tarjoaa tyylikkäät tilat ainutlaatuisen historiallisessa ympäristössä, idyllisellä vanhalla kasarmialueella Tykkipuiston kupeessa. 

”Naisvuorella tarjosivat tytöt kahvia ja hyvät kahvileivät, antoisa museokierros puukasarmeilla toi aterian mieleen, mut eihän sitä tiijje, jos kerhoemännät tarjoovat soppaa kuskillekin”, tuumi sotamies Savolainen. Savolaisen kanssa kurkistetaan kerhon kiinnostavaan historiaan, muun muassa juhliin ja kerhoelämään, 1800-luvulta nykypäiviin. Vierailun päättää Upseerikerhon keittiömestarin loihtima tarjoilu.

Hinnoittelu (Riippuen tarjoilusta):

  • Ryhmäkoko min. 20 hlöä, alkaen 49€/hlö
  • Ryhmäkoko min. 10 hlöä, alkaen 65€/hlö
  • Museokortilla hinnoista -8€
Sotamies Savolaisen kierros Karkialammelta vanhalle kasarmille

HUOM! 

Kohteissa voi vierailla haluamassaan järjestyksessä, esimerkiksi aloittaen ruokailulla Upseerikerholla, jatkaen tutustumisella Jalkaväkimuseoon ja päättäen kierroksen Naisvuoren näkötorniin tutustumiseen ja kahveihin.

Kaikki kohteet sijaitsevat Mikkelin keskustan tuntumassa. Naisvuorelta on 10 minuutin (1,3 km) siirtymä vanhalle kasarmialueelle, jossa sijaitsevat Jalkaväkimuseo ja Mikkelin Upseerikerho.

Kierros tarjoaa arkkitehtuuria sekä silmänruokaa ja ideoita puutarhureille. Naisvuoren kansainvälistä tunnustusta saanut puisto ihastuttaa ja tarjoaa ideoita kotipuutarhaan. Mikkelin vanha kasarmialue on ainutlaatuinen, sillä se on Suomen ehjin puukasarmikokonaisuus. Edustavan arkkitehtuurin lisäksi aluetta täydentää hyvin suunniteltu ja hoidettu Tykkipuisto.

Varaukset:

varaukset@armyhostel.fi

p. 040 834 1563

 

OHEISPALVELUT

Ruokaa, juomaa, ulkoilua, liikuntaa.. tutustu kattaviin oheispalveluihin.

Lue lisää

Paketit ryhmille

Hyvä majoitusvaihtoehto ryhmille aktiviteetteineen, ryhmäsi tarpeiden mukaan. Kuuntelemme toiveitasi ja olemme valmiita räätälöimään ryhmäsi näköisen paketin!

Pyydä tarjous

Yhteistyössä